Årets tema 2024

Din og min by i bevægelse

12.000 elever skal udvikle vores liv i byerne

I år skal flere end 12.000 elever i 6.-7. klasse finde på innovative og bæredygtige måder at udvikle vores byer på. Eleverne skal være med i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, som i år har Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med som partner

Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence og et undervisningsforløb, der guider lærere og elever igennem en lærerig proces, hvor eleverne skal bruge deres kompetencer inden for entreprenørskab, innovation og teknologi til at skabe nye løsninger på virkelige problemer.

I år tager konkurrencen et dybdegående dyk ned i vores byers fremtid med fokus på at skabe bæredygtige og dynamiske løsninger. Årets tema er ”Din og min by i bevægelse”, og eleverne opfordres til at udforske og udvikle idéer, der kan være alt fra grønne transportformer til energibesparende tiltag i hjemmet.

Siden 2007 har Fonden for Entreprenørskab tilbudt landets 6.-7. klasser at deltage i den landsdækkende opfinderkonkurrence Projekt Edison, som i dag er forankret i over 40 kommuner. Det giver elever på tværs af hele landet mulighed for at prøve kræfter med innovative læringsprocesser i teori og praksis.

”Gennem entreprenørskab lærer børn og unge, hvordan de kan være med til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Årets Projekt Edison-tema om bæredygtig udvikling i byerne er derfor en unik mulighed for eleverne, der med udgangspunkt i deres egen hverdag kan være med til at forme fremtidens samfund,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Projekt Edison finder sted fra starten af august til og med november 2024, hvor der er landsfinaler.

Materialer, tilmelding og spørgsmål

Den 1. august er årets undervisningsmateriale klar til brug. Det vil guide eleverne igennem en innovativ læringsproces og give dem kompetencer inden for innovation og entreprenørskab.

Skal du og din klasse også være med på et sjovt og anderledes undervisningsforløb? Så er Projekt Edison det helt rigtige! I kommer gennem en innovativ læringsproces frem mod de afsluttende nationale Projekt Edison-finaler, hvor eleverne får en række kompetencer inden for kreativitet, idétænkning og meget mere, der ruster dem til fremtiden.

Tilmeld jer her

Har du spørgsmål til Projekt Edison, er du velkommen til at kontakte programleder Henrik Thise på henrik@ffefonden.dk.